Weekendje wedstrijd in Geldrop

Het is even geleden dat we het nieuws op de website hebben bijgewerkt. Vanaf nu willen we dit graag weer op gaan pakken en zal er weer vaker een nieuwsberichtje worden geplaatst!

Dit weekend zijn we twee dagen naar Geldrop op wedstrijd geweest. Zaterdag was het de beurt aan Elan, die mee mocht in de klasse Z1. Het was alweer een tijdje geleden dat hij mee was geweest op wedstrijd. We hebben thuis goed door geoefend en dit was zeker te merken op de wedstrijd zelf. Elan stond er fijn aan en deed goed zijn best. 'Ik was zelf erg tevreden over de proef, er kan natuurlijk nog veel verbeterd. Maar voor de tweede keer in deze klasse en met zo'n jong beest was ik meer dan tevreden', aldus Pilou. Het was een erg grote rubriek, van maar liefst 24 starts. In het eindresultaat haalde we een zevende plaats met 207 punten. Met een erg tevreden gevoel konden we weer terug naar huis. 

De volgende dag mocht Era mee naar dezelfde wedstrijd in Geldrop. Op zondagavond werd de klasse M2 pas verreden.. Era maakt veel vooruitgang op de wedstrijden, ze krijgt steeds meer vertrouwen en is veel meer ontspannen. De proef bestond uit 'super' onderdelen, maar ook uit wat foutjes.. Doordat ze soms lichte spanning kreeg in een hoek waar telkens iemand een deur dicht gooide, kwam er een keer helaas een communicatiefoutje. Ze sprong in de verkeerde galop aan, maar dit werd netjes hersteld, waardoor zich zich snel weer konden herpakken voor het volgende onderdeel. Ondanks wat kleine foutjes waren we over het algemeen erg tevreden. Helaas viel de uitslag ons erg tegen.. Mirthe en Era behaalde 174 punten, op de protocol stonden onderdelen waar we het helaas niet zo mee eens waren.. Het is en blijft een jurysport zullen we maar zeggen!

 Op naar de volgende wedstrijd!  

Naar het overzicht