Druk wedstrijdweekend met goede resultaten!

Het was een druk wedstrijd weekend voor stal de Keunenhoek.

Vrijdagavond mocht Elan meer naar Sint Oedenrode voor zijn debuut in de klasse Z1. Elan liet zich goed zien in de proef en ook de 60 meter baan was geen belemmering voor hem. Ondanks dat we nog niet zolang bezig zijn met de oefeningen van deze klasse, gaat het al erg goed. We waren erg tevreden hoe hij gelopen had, wat een wedstrijdinstelling heeft dat paard! Helaas werd de proef laag beoordeeld door de jury, we eindigde op een zevende plaats met 58%. Gelukkig was niet alleen onze proef laag beoordeeld, maar zat de jury over het algemeen erg laag. Maar 3 ruiters van de hele rubriek (Z1+Z2) hadden boven de 60%.  Gelukkig hadden we de proef gefilmd en konden we met een tevreden gevoel terug kijken. Ondanks de lage punten gingen we toch met een goed gevoel naar huis. We zijn erg blij met de snelle vooruitgang die Elan maakt!

Zaterdag mocht Bueno mee naar Hulten voor zijn eerste subtop wedstrijd. Bueno ging de eerste keer van start in de klasse ZZ Zwaar. Hij is een tijdje niet mee geweest op wedstrijd om thuis lekker door te trainen, dit was goed merkbaar in de ring. Alle oefeningen waren meer bevestigd en Pilou kon haar proef beter afwerken. Natuurlijk zijn er nog genoeg verbeterpunten, maar voor de eerste keer waren we erg tevreden. De proef werd beoordeeld met een zevende plaats met ruim 60%, ons eerste winstpunt in het ZZ Zwaar is binnen! We gaan weer lekker door oefenen voor de volgende wedstrijd.

Zondag stond een wedstrijd in Asten op het programma, deze dag mocht Era mee. Era gaat erg goed vooruit op wedstrijd, ze krijgt steeds meer zelfvertrouwen, waardoor de proeven steeds beter afgewerkt kunnen worden. Era had super gelopen en dit was ook terug te zien in het eindresultaat. Mirthe en Era wisten de klasse M2 te winnen met maar liefst 68%. Ondanks dat dit pas hun derde wedstrijd was in deze klasse, was het een super prestatie! Op naar de volgende wedstrijd.

Met een tevreden gevoel kunnen we terug kijken op een druk weekend, alle paarden hebben goed gepresteerd:)! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar het overzicht