Druk wedstrijdweekend

Het is alweer een week geleden dat de eerste binnenwedstrijden van start zijn gegaan.

Zondag 2 oktober werd dan ook de eerste selectiewedstrijd gereden van het indoor seizoen. Filamara en Limoncello mochten beide mee naar Son. Limoncello was nog nooit eerder op een binnenwedstrijd geweest en wat gedraagde hij zich top! Mirthe kon een fijne proef rijden, er zaten helaas wat kleine foutjes in maar al met al waren we tevreden over de proef. Ze behaalde een11e plaats in een sterk deelnemersveld van 25 combinaties met 191 pt. 

Voor Filamara was het ook weer even geleden dat ze mee was gegaan op wedstrijd. Filamara blijft goed vooruit gaan. In de proef ontstonden nog wat kleine foutjes door miscommunicatie. Met 188 pt en leuk jury commentaar konden we tevreden naar huis. Weer genoeg huiswerk voor de volgende wedstrijd :)

Vanaf maandag startte Geldrop Hippique. Maandagavond ging Fanuel mee voor zijn eerste indoor concour. Pilou reed een sterke proef, vooral het drafstuk was foutloos en alweer veel verbeterd vergeleken met de vorige wedstrijd. Voor het binnenkomen scoorde ze zelfs een 8.5!  Pilou kon met een goed gevoel afgroeten. De punten en klassering viel ons erg tegen, maar... vasthouden aan het goede gevoel en weer fijn verder trainen dan komt dit fijne paard er zeker wel.

 Dinsdag en woensdag werden de klasses vanaf het ZZ-Licht gereden. Era mocht beide dagen van start komen in het ZZ-L. Dinsdag vond ze het allemaal wat spannend, waardoor ze niet meer fijn uit haar zelf bleef lopen. Pilou: "Ik heb alles kunnen rijden, we hebben geen grote fouten gemaakt, maar ze kan zoveel beter". Het is jammer dat ik dat nu niet heb kunnen laten zien". 
Woensdag hadden ze nog een kans. Era zat niet helemaal lekker in haar vel, wat aan alles te merken was. Deze proef ging helaas niet zoals gehoopt, voor Era was het wel een hele goede oefening en ervaring. Natuurlijk was het flink balen, maar we trainen gewoon weer rustig door. Ook tegenvallers horen er nu eenmaal bij.

Afgelopen weekend hadden we geen wedstrijd gepland.
De volgende selectie voor de basisdressuur wordt gereden in St. Oedenrode op 17 oktober. 

 

 

 

 

Naar het overzicht